تفاوت تریلر کفی و کمرشکن

تریلی و انواع کمرشکن چیست از نظر ظاهری و ساختاری تفاوت ها شباهت های مختلفی با یکدیگر دارند. در واقع آن چیزی که ما غالبا در جاده ها و مسیرهای حمل و نقلی می بینیم، تریلی – یا همان تریلی خشک – است. همانطور که گفته شد بزرگی کمرشکن چیست و ساختار خاص آن عملا باعث شده است که این نوع تریلی ها کمتر در جاده های مواصلاتی وجود داشته باشند و عمدتا در جاده های صعب العبور یا خاص از آن ها استفاده می شود. بگذارید کمی تخصصی تر در این باره توضیح دهیم. به طور کلی در دنیا دو نوع تریلی به نام ها تریلی خشک و تریلی کمرشکن وجود دارد.

در ایران به تریلی خشک همان تریلی گفته می شود. بر اساس همین نامگذاری می توان به برخی از تفاوت های میان تریلی و تریلی کمرشکن رسید. اولین تفاوت در ساختار طراحی و کلی آن هاست. همانطور که گفته شد تریلی کمرشکن به نحوی طراحی شده است که چهار چرخ بخش کابین ( تراکتور ) قابل حرکت باشند. این قابلیت باعث شده است که عملا کنترل بسیار بالایی در رانندگی این تریلی ها داشته باشد. در واقع نوع رانندگی و کنترل انواع تریلی کمرشکن چیزی شبیه به ماشین های آفرود است.

بنابراین در محیط های سنگلاخی یا صعب العبور و … معمولا از تریلی کمرشکن استفاده می شود. اما همانطور که گفته شد این تریلی ها سرعت بسیار کم و طول بالایی دارند. در واقع طول برخی از انواع کمرشکن به بیش از ۱۰ متر می رسد. به عبارت ساده تر طول یک تریلی کمرشکن بیشتر از طول مجموع ۵ ماشین سواری است. از این رو معمولا در جاده ها اجازه تردد ندارند. زیرا سرعت کم و طول زیاد آن ها و همچنین سنگینی باری که حمل می کنند می تواند برای سایر رانندگان و وسایل نقلیه خطرناک باشد.

اما انواع تریلی خشک برای باربری در جاده های معمولی و عادی بهینه سازی شده است. این تریلی ها دارای فرمان ها هیدرولیک هستند که گردش را برای راننده ساده تر کرده، اما از حرکت مجزای چرخ ها در این تریلی ها خبری نیست. این تریلی ها معمولا طول کمتری نسبت به تریلی کمرشکن دارند و معمولا به اندازه دو یا سه برابر یک ماشین سواری طول دارند.

آن چیزی که ما به عنوان تریلی در جاده ها می بینیم در واقع همان تریلی خشک است. نکته جالبی که باید به آن توجه داشت این است که معمولا به خاطر ویژگی های گفته شده تریلی کمرشکن اجازه تردد در جاده را ندارد. از این رو برای استفاده از این تریلی ها در پروژه هایی مانند معادن و … معمولا قطعات تریلی کمرشکن را از یکدیگر جدا می کنند و با استفاده از تریلی های خشک آن ها را به محل پروژه می برند. در برخی از کشورها برای انتقال همین قطعات – به علت OVERSIZE بودن – عملا محدودیت هایی وجود دارد و امکان انتقال آن ها بیشتر از هزار کیلومتر وجود ندارد.

اما از نظر ظاهری می توان شباهت هایی را بین تریلر کفی و تریلی کمرشکن پیدا کرد به هر حال هر دو این تریلی ها قابلیت جداسازی قسمت کفی بارگیر از قسمت تراکتور یا کابین را دارند. این ویژگی است که به تریلی ها این امکان را می دهد تا بتوانند در موقعیت های مختلف و بر اساس بارهای مختلف کفی بارگیر مناسبی را انتخاب و متصل کنند.

تریلر کفی ساخت شرکت پویا صنعت محبیان
تریلر کمرشکن ساخت شرکت پویا صنعت محبیان

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *